joi, 29 aprilie 2010

4.2. PERSPECTIVE

Cand se vor începe lucrările de ecologizare a zonei?

 Încă din anul 2002 au aparut numeroase articole care susţineau terminarea dezastrului :

 - " Haldele de steril din Călimani vor fi impădurite: "Împădurirea haldelor de steril este destul de complicată, dar trebuie să încercăm, aceasta fiind singura modalitate prin care putem sa reparăm acele uriaşe răni ale scoarţei terestre, făcute de activitatea iresponsabilă de minerit", ne-a spus dl Lificiu. La Exploatarea de sulf din Călimani există aproximativ 200 ha ocupate cu halde de steril. Exploatarea a mai facut obiectul unui studiu al ICAS Cîmpulung Moldovenesc, reconstrucţia ecologica atrăgând şi firme internaţionale. Însă, ultimele au renunţat dupa ce s-au confruntat cu realităţile – costul ridicat al lucrărilor şi câştiguri simbolice de pe urma acţunii. (V.A.) SURSA: Evenimentul Zilei, Suceava 13-03-2002"

 -" O primă încercare de demarare a unor lucrări de reconsţructie ecologică în Călimani s-a făcut în 1997, când Institutul de Cercetări şi Proiectări Miniere (ICPM) Baia Mare a întocmit documentaţia de sistare a activităţii. Prin HG 816/1998, s-a aprobat închiderea perimetrului şi s-au alocat 34 miliarde lei pentru elaborarea proiectului tehnic şi lucrările de reconsţructie ecologică. În 1999, Ministerul Industriei şi Resurselor a sistat elaborarea proiectului tehnic şi a dispus întocmirea unei noi documentaţii, care să cuprindă şi unele aspecte omise. ICPM SA Baia Mare a finalizat documentaţia tehnică de reconstrucţie ecologică pentru cariera propriu-zisă, haldele de steril, platforma industrială, utilităţile aferente şi zonele afectate de scurgeri accidentale de steril. (L.D.) SURSĂ : Evenimentul Zilei, Moldova, 11-04-2003”



 -"Reconstrucţia ecologică a fostei exploatări miniere Călimani costă 600 de miliarde de lei. Modul de administrare a Parcului Naţional Călimani şi reconstrucţia ecologică a perimetrului fostei exploatări de sulf (cea mai mare din ţară) au fost amplu dezbătute zilele trecute de către specialişti, întruniţi la un simpozion găzduit de municipiul - staţiune Vatra Dornei. Şeful Direcţiei Silvice, dl Nichifor Tofan, ne-a spus că organizarea acestui eveniment a fost precedată de semnarea de către reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) şi cei ai Ministerului Mediului a variantei finale a contractelor privind preluarea administrării parcurilor naţionale de către RNP. În categoria parcurilor naţionale intră şi Călimanii. Direcţia Silvică va întocmi în următorii doi ani un plan managerial de administrare a acestui parc, ţinînd cont de sugestiile autorităţilor locale, ale comunităţilor aflate în vecinătatea parcului, dar mai ales ale specialiştilor din domeniul protejării ariilor naturale. Pe termen scurt, prioritară este angajarea de personal care să deservească Parcul Naţional Călimani. Se vor face "selecţii riguroase" astfel încît doar cei pasionaţi de natură să poată accede în aceste posturi. Şeful Parcului Naţional Călimani, ing. Horia Grozavu, a spus că structura aflată în administrare ocupă 384,2 ha, pe care se află specii forestiere valoroase, cum ar fi zîmbrul, unic în România şi rar în Europa. În această zonă a funcţionat pînă în 1997 o exploatare minieră de sulf care a distrus ecosistemele montane. Pentru reconstrucţia ecologică a zonei sînt necesare 600 de miliarde de lei. "Există premise ca lucrările să fie executate cu fonduri de la Banca Mondială", a spus directorul societăţii de minerit "MinBucovina" Vatra Dornei, dl Gheorghe Iordache. Decanul Facultăţii de Silvicultură a Universităţii "Ştefan cel Mare", prof univ dr Radu Cenuşă, şi-a exprimat speranţa că pentru reconstrucţia ecologică a zonei vor fi găsite cele mai bune soluţii şi a propus înfiinţarea unui centru ştiinţific de cercetare interdisciplinar. (I.B.) SURSÂ: Evenimentul zilei, Suceava. 29-05-2004"



 -"Un prim pas în reconstrucţia ecologică a fostei exploatări de sulf din Călimani va fi făcut în această lună, cînd se va face recepţia la terminarea lucrărilor de închidere a galeriilor subterane, prin umplerea lor. Lucrările de reconstrucţie ecologică a perimetrului minier de la Călimani sînt estimate la 485 de miliarde de lei vechi, banii urmînd a fi luaţi printr-un credit de la Banca Mondială de către Guvernul României. Şeful Serviciului Implementări Politici de Mediu din cadru APM, Iluţă Cocriş, a apreciat că lucrările de închidere şi ecologizare în zona fostei exploatări de sulf vor dura aproximativ 3 ani de la acordarea finanţării. "Pînă la sfîrşitul acestui an, sperăm să se finalizeze avizarea proiectului, astfel încît să se înceapă cît mai rapid licitaţia prin care se vor desemna executorii lucrărilor de ecologizare, pentru ca în trimestrul doi al anului viitor să se poată începe execuţia lucrărilor", a precizat Iluţă Cocriş. (Irina B.) SURSA : Evenimantul zilei, Suceava, 24-10-2005"

-" Se pune capăt aventurii de aproape 30 de ani a sulfului din munţii Călimani: În acest an, mamutul poluării sucevene, Exploatarea minieră Călimani, va intra într-un amplu proces de ecologizare > Lucrările costă 600 miliarde de lei vechi, finanţarea fiind asigurată de Banca Mondială, printr-un credit guvernamental. După o lungă perioadă de demersuri, în cursul acestui an vor începe primele proceduri de ecologizare a Exploatării miniere Călimani. În zilele ce vin, în Monitorul Oficial va fi anunţată data selectării executantului, licitaţia desfăşurându-se sub egida Băncii Mondiale, finanţatorul lucrărilor. Exploatarea de sulf din Călimani este ultima dintr-un şir de trei mari probleme istorice de mediu din judeţul Suceava, alături de „bomba chimică” Metadet şi cele 40,2 tone de pesticide de la Direcţia Fitosanitară Suceava, neutralizate deja. SURSĂ: Evenimentul Zilei, 20.05.2006."

- “Un prim proiect făcut de ITPM Baia Mare pentru ecologizarea zonei urma să fie susţinut din bani de la Banca Mondială. Proiectul nu a plăcut însă celor de la Banca Mondială, aşa că oferta financiară a căzut.




- "Un nou proiect de ecologizare, de data aceasta pe banii Guvernului român, a fost acceptat de Consiliului Ştiinţific al Parcului Naţional Călimani, iar licitaţia pentru executarea lui a fost cîştigată de firma germană Wittfeld. Peste patru ani, rana din Negoiu ar trebui să aibă măcar un pansament, haldele de steril vor fi fi acoperite cu pămînt bun, iar iazul de decantare ar trebui să fie stabilizat. Volkmar Tippel, reprezentantul Wittfeld, spune că firma va aduce în zonă doar cîţiva specialişti, iar restul echipei va fi completat prin angajarea unor oameni din zona Călimanilor. Sursa: Jurnalul Naţional. 05.07.2008”

   Consider că una dintre metodele de ecologizare a zonei şi de diminuare a extinderii poluanţilor ar fi plantarea de conifare, adaptate la condiţii mai mari ale acidităţii solului. Plantarea s-ar putea face în urma unor eventuale terasări de-a lungul curbelor de nivel, transportându-se în prealabil pământ din zone neafectate. De asemenea s-ar putea transporta înapoi în carieră sterilul, micşorându-se astfel perimetrul afectat. Lucrul acesta presupune forţă de muncă imensă, iar motivele ar trebui să fie argumentate şi bine susţinute. Reconstrucţia eclogică trebuie să respecte o serie de cerinţe, pe care un Parc Naţional le care, şi ar trebui monitorizată atent de personalul parcului.
    De altfel, în “Planul de management al Parcului Naţional Călimani”, în ordinea priorităţilor (de la 1 la 3), monitorizarea evoluţiei peisajelor degradate prin proiectul minier este semnalat ca prioritate de ordin 2, monitorizarea poluării: prioritate de ordin 3
   Prin intermediul celor trei posturi radio, s-ar putea aduce la cunoştinţă publicului dezastrul produs în perimetrul afectat de exploatările miniere, s-ar puta realiza emisiuni deschise publicului, prin intermediul cărora să se promoveze ideea de reconstrucţie ecologică şi să se ceară opinia radioascultătorilor în legătură cu eventualeor metode de reconstrucţie.
   De asemenea, prin intermediul evenimentelor culturale manifestate, sărbătorile locale s-ar putea realiza acţiuni de conştientizare a dezastrului ecologic, acesta ar fi cel mai bun prilej de mediatizare a pericolelor din zonele afectate.
       Am luat legatura cu domnul Laurenţiu Balint, seful Staţiei Meteo din Calimani şi m-a informat în legatură cu începera acţiunii de eclogizare în zona perimetrului afectet. Se pare ca firma din Germania ce a caştigat licitaţia s-a ţinut de treabă si înca de la sfârşitul anului 2008 au început să pună în practică acţiunile prevăzute în proiect. “Au început lucrările de doi ani, vor darama clădirile dar vor rămane doar câteva importante, îndreaptă haldele de steril, vor face o staţie de epurare. Pe timp de iarnă lucraile au fost sistate dar se vor relua curand. Acţiunile vor mai dura doi ani şi sunt efectuate de către o firma din Germania.”, a declarat şeful Staţiei Meteorologice, Laurenţiu Balint.

   In sprijunul demarării lucrărilor de reconstrucţie, am realizet acest blog. ttp://carieradesulf.blogspot.com/ în cadrul caruia oricine este interesat poate analiza dezastrele din fosta zonă miniară, poate avea acces la mai multe informaţii şi fotografii de la faţa locului şi poate veni cu idei în legatură cu noi metode de ecologizare. Cu speranţa că lucrările vor ajunge la un bun sfârşit, haideţi să susţinem poiectul de ecologizre şi să urmarim împreună evoluţia acestei zone !!!

26 de comentarii:

  1. Bună ziua tuturor.
    Sunt aici pentru a partaja comentarii care vor fi minunate pentru cei care au nevoie de un împrumut. Numele meu este doamna Elena Burlacu din orasul Ramnicu Valcea din Romania. Aici și aș dori să recomandăm ajutorul extraordinar pe care l-am primit de la doamna Esther Patrick,
    Cu tot respectul, mama doamnei Esther mi-a dovedit că "Cel care stă între tine și obiectivul tău este o poveste nerezonabilă pe care o păstrezi mereu de ce nu poți ajunge" de Jordan Belfort are dreptate. După ani de căutări pentru un împrumut, l-am primit în sfârșit de la Esther Patrick. Deci, Oamenii mei, cred că este timpul să știm cine este corect, de înțeles și cine ne poate ajuta cu adevărat, pentru ca toți să ajungem la obiectivul nostru de a găsi un împrumut din diferite motive. Contactați doamna Esther Patrick prin e-mail: (estherpatrick83@gmail.com)

    Astăzi pentru un împrumut și nu ezitați să-i spuneți iubitului dvs. o dată despre Esther Patrick pentru că este o mamă de bună calitate și mi-a împrumutat împrumutul pe care îl folosesc pentru a-mi plăti facturile la spital, puteți, de asemenea, să mă contactați prin acest e-mail: (elenaburlacu35@gmail.com). dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

    Când totul este spus și făcut, se spune mai mult decât se face. Așa că trăiți adevărul. Descoperă-ți dragostea și doresc să-i mulțumesc și prietenei mele, Gloria Johnson, care mi-a prezentat-o ​​doamnei Esther Patrick, așa că imediat entuziasmul tău și-ți aplică visele. Pune-ți vorbele. Îmbrățișează-ți binecuvântarea și lasă-ne să ne facem astăzi să ne amintim.
    Contactați doamna Esther Patrick prin e-mail: (estherpatrick83@gmail.com)
    Mulțumesc tuturor că Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În numele meu și al familiei mele, îi mulțumesc doamnei Wolfgang pentru gestul ei amabil față de mine și familie, datorită femeii cu inimă bună și bună care m-a salvat din povara financiară și astăzi sunt din nou fără datorii după multe experiențe proaste din multe împrumuturi companie pe care nu am crezut-o că există o persoană care împrumută atât de bine, încă există, până când un prieten de-al meu mi-a prezentat această femeie minunată, doamna Susane Wolfgang, companie de credit și am citit despre cum a ajutat atât de mulți oameni să obțină împrumuturi, așa că dau un încercați cu o rată a dobânzii scăzută la 2%, în cele din urmă am primit 30.000 de euro, renovați-ne casa, și voi puteți încerca, căutați împrumut pentru a începe o afacere, împrumut auto, factură pentru casă sau taxe de școlarizare contactați-o în orice moment prin e-mail : susanewolfgangkredit@gmail.com,
      WhatsApp; +436703080448

      Ștergere
  2. Aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a vă lichida datoriile sau aveți nevoie de un împrumut de capitaluri proprii pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost respins de bănci și de alte agenții financiare? Aveți nevoie de o consolidare de credit sau ipotecă? Nu mai căutați, deoarece suntem aici pentru a face din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Contactați-ne prin e-mail:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Este vorba despre ipotecile Ocean Finance. Oferim împrumuturi celor interesați de o rată a dobânzii rezonabilă de 2%. Gama variază de la 5.000,00 USD la maximum 100.000.000,00 dolari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutari,
    Numele meu este Luta Roxana din Bistrița, vreau să folosesc acest mediu pentru a sfătui pe toți să fie atenți cu privire la modul de a obține un împrumut pe internet, atât de mulți creditori aici sunt toți escroci și sunt doar acolo pentru a vă înșela de toți banii. Am solicitat un împrumut de 25.000 de euro de la o femeie din Singapore și am pierdut la început aproximativ 1300 de euro, fără să iau împrumuturi, mi-au cerut din nou un alt cost, am plătit aproape 3.000 de euro și totuși nu am primit împrumutul.

    Slavă lui Dumnezeu, am întâlnit un prieten care tocmai a solicitat un împrumut și a primit un împrumut fără niciun stres, m-a încurajat să depun cereri. Am solicitat un împrumut de la doamna Sarah Michael și am primit un împrumut de 25.000 de euro pe care l-am solicitat, la început am crezut că este o glumă și o înșelătorie, dar am primit împrumutul în mai puțin de 48 de ore și cu o dobândă de 3% fără colateral. Sunt foarte fericit că sunt salvat de sărăcie.

    așa că îi voi sfătui pe toți cei care au nevoie de împrumut să o contacteze pe doamna Sarah Michael, prin e-mail: (sarahmichael831@gmail.com) sau Whatsapp: + 1-315-284-1764. De asemenea, mă puteți contacta pentru informații suplimentare prin e-mail: (roxanaluta04@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ocean Credit oferă împrumuturi personale / împrumuturi de afaceri / finanțe comerciale / împrumuturi de import și export / împrumuturi de proiecte pentru companii și persoane fizice. Oferim servicii financiare pentru dezvoltarea afacerilor dvs. și pentru nevoile dvs. personale.

    Fără jargon, fără taxe ascunse
    Proces de aprobare simplu și rapid
    Împrumuturi rapide pentru afaceri și personale finanțate în doar 2-3 zile lucrătoare
    Scăzut și accesibil 3% Rata dobânzii
    Companiile pot fi profitabile sau pot avea un venit net negativ
    Acceptarea falimentelor anterioare
    Sunt necesare controale de credit zero
    Persoanele cu credit necorespunzător pot aplica
    Planuri de rambursare flexibile
    CIS și KYC sunt necesare tuturor solicitanților de împrumut indiferent de locație / țară
    Durata împrumutului de la 1 an - maximum 20 de ani
    Perioada de grație de 12 - 24 luni pentru împrumuturi pentru afaceri mari / capital de lucru
    Finanțarea / finanțarea împrumutului nu se limitează la nicio locație geografică sau la orice țară

    Construim doar o finanțare potrivită pentru fiecare client, cu proceduri simple, fără stres, documente simple, aprobări rapide și programe de plată flexibile. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin e-mail. În deplină încredere, vom lucra împreună pentru beneficiile tuturor părților implicate, așteptăm cu nerăbdare să oferim cele mai bune servicii financiare tuturor clienților stimați la nivel global.


    OCEAN CREDIT
    E-mail: oceancreditfinancial@gmail.com
    Instagram: @oceancreditfinancial
    Twitter: @oceancreditfnc

    RăspundețiȘtergere
  5. Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com)

    Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt din robie financiară și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită Domnului și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991

    RăspundețiȘtergere
  6. Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com)

    Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt din robie financiară și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită Domnului și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991

    RăspundețiȘtergere
  7. Assalamualaikum

    Numele meu este Kartika Fitri (kartikafitri74@gmail.com) din Bogor (Indonezia), în timpul pandemiei Covid19, afacerea soțului meu era îndatorată pentru că nu putea ține pasul, așa că am căutat online cum pot obține un împrumut personal pentru că nu am garanții, am contactat mai multe împrumuturi ale companiei dar se dovedește a fi escrocherii și escrocherii după ce le-ați trimis bani, nu veți mai auzi de ele

    Așa că am văzut o postare de la Mahammad Ismali (Mahammadismali234@gmail.com) despre un împrumut de la Dangote Loan Company Prin e-mail: Dangotegrouploandepartment @ gmail cu o dobândă de împrumut de 2%, așa că i-am contactat în urma procedurii lor și mi-am luat împrumutul de 500.000.000,00 IDR (500 de milioane) ) aprobat și transferat la noi

    Vreau să mulțumesc Dangote Loan Company și Mahammad Ismali și vă mulțumesc pentru totdeauna, sfatul meu pentru oricine citește acest lucru nu vă mai pierde timpul în căutarea de împrumuturi în cazul în care contactați Dangote Loan Company și jur cu viața mea că sunt reale legitim

    RăspundețiȘtergere
  8. Eunice Moore
    Mă bucur să recomand acest împrumutat legitim și reputat Cooks Espen, am primit un împrumut de 70.000 USD de la el și îl pot recomanda oricui are nevoie de un împrumut.
    Contactați-l prin e-mail: (cooksespen@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  9. Oferim împrumut la o rată scăzută a dobânzii de 3%. Solicitați un împrumut rapid și convenabil pentru a achita facturile și pentru a începe o afacere nouă sau pentru a le re-finanța proiectele la o rată mai mică a dobânzii de 3%, aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumut de capital de la local bănci și alte instituții financiare? Iată șansa dvs. de a obține un împrumut de la organizația noastră. Oferim împrumuturi persoanelor fizice în următoarele scopuri și multe altele. Împrumut personal, extinderea afacerii, demararea afacerii, educație, consolidarea datoriilor, împrumuturi cu bani grei. contactați-ne prin e-mail pentru un răspuns rapid instantaneu. E-mail: creditservice2020@hotmail.com sau Mobile / WhatsApp C: +44 752 064 7201

    RăspundețiȘtergere
  10. Cauti un imprumut direct? Compania noastră funcționează în condiții clare, flexibile, transparente și de înțeles. Datorită încetinirii activității economice (recesiune), oferim rate de dobândă foarte mici în majoritatea părților lumii. Este posibil să aveți o credibilitate redusă. Compania noastră oferă acum un împrumut ieftin cu dobândă. Aveți nevoie de bani pentru a vă extinde afacerea? Sau aveți nevoie de bani în scopuri personale? Contactați-ne acum, oferim împrumuturi legale pentru persoane fizice cu o rată a dobânzii de 3%. Părțile interesate ne pot contacta prin e-mail: Dellastaylors@yahoo.com SAU WhatsApp prin telefon +1 (209) 251-1529.

    RăspundețiȘtergere
  11. În numele meu și al familiei mele, îi mulțumesc doamnei Wolfgang pentru gestul ei amabil față de mine și familie, datorită femeii cu inimă bună și bună care m-a salvat din povara financiară și astăzi sunt din nou fără datorii după multe experiențe proaste din multe împrumuturi companie pe care nu am crezut-o că există o persoană care împrumută atât de bine, încă există, până când un prieten de-al meu mi-a prezentat această femeie minunată, doamna Susane Wolfgang, companie de credit și am citit despre cum a ajutat atât de mulți oameni să obțină împrumuturi, așa că dau un încercați cu o rată a dobânzii scăzută la 2%, în cele din urmă am primit 30.000 de euro, renovați-ne casa, și voi puteți încerca, căutați împrumut pentru a începe o afacere, împrumut auto, factură pentru casă sau taxe de școlarizare contactați-o în orice moment prin e-mail : susanewolfgangkredit@gmail.com,
    WhatsApp; +436703080448

    RăspundețiȘtergere
  12. TREBUIE CITIT: CUM AM OBȚINUT ÎMPRUMUTUL DE 275.000,00 USD DE LA ACEASTA MARE COMPANIE NUMITĂ Instituții de credit pentru împrumut

    Bună ziua tuturor din întreaga lume, sunt Abdur Raheem, din Egipt, orașul Cairo. Sunt mamă singură a doi copii și eram blocat într-o situație financiară și trebuia să mă refinanțez și să-mi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private, cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul, nu cădea pradă acelor înșelători de acolo care le numesc creditori de bani, toți sunt escroci, tot ce vor sunt banii tăi și nu veți mai auzi de ei, mi l-au făcut de patru ori înainte de a fi prezentat instituțiilor de credit pentru împrumuturi, cea mai interesantă parte este că împrumutul meu mi-a fost transferat în 48 de ore, așa că vă sfătuiesc să contactați împrumutul de credit Instituțiile, dacă sunteți interesat să obțineți împrumuturi și sunteți sigur că le puteți rambursa la timp, le puteți contacta prin numărul WhatsApp: +393510483991
    E-mail: (loancreditinstitutions00@yahoo.com) Fără verificare de credit, fără semnatar cu o rată a dobânzii de doar 2% și planuri mai bune de rambursare și program, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la obținerea unui împrumut fără garanție, atunci contactați instituțiile de credit de împrumut astăzi pentru împrumut

    Ei oferă tot felul de categorii de împrumut pe care ei

    Împrumut pe termen scurt (1_10 ani)
    Împrumut pe termen lung (20_30 de ani)

    Oferă împrumuturi de genul

    * Împrumuturi pentru achiziționarea de proprietăți Împrumut la domiciliu ............., Împrumut pentru afaceri ........
    Împrumut de consolidare a datoriilor ....... Împrumut pentru studenți .........., Împrumut de înființare a afacerii
    Împrumut de afaceri ......., Împrumut de companie .............. Împrumut ipotecar
    împrumut pentru construcții ..... împrumut auto ........ împrumut hotelier .... împrumuturi personale..împrumuturi imobiliare etc.

    E-mail .......... (loancreditinstitutions00@yahoo.com) Număr WhatsApp: +393510483991
    Când vine vorba de criză financiară și trebuie să fii liber de criza financiară, atunci instituțiile de credit pentru împrumuturi sunt locul potrivit, te rog, spune-le doar că Abdur Raheem îți va conduce Norocul ....

    RăspundețiȘtergere

  13. Ai nevoie de împrumut ?? Oferim împrumuturi cu 3%, oferim împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumut de afaceri, împrumut privat, împrumuturi auto, împrumuturi hoteliere, împrumut studențesc, împrumut personal Împrumuturi de refinanțare a locuințelor, pentru mai multe detalii Email: (tinvestor53@gmail.com) WhatsApp “: + 16892107004

    RăspundețiȘtergere
  14. Bună tuturor, Numele meu este Bensonn, sunt din Germania, orașul Stuttgart, sunt aici pentru a depune mărturie despre cum am obținut un împrumut de la GEORGE WILLIAMS LOAN FIRM după ce am depus de două ori la diverși creditori care pretind că sunt împrumutat aici, aceasta pe forum, am crezut că împrumutul lor este real și aplicat, dar nu mi-au dat niciodată un împrumut până când un prieten de-al meu nu mi-a prezentat compania de credit GEORGE WILLIAMS, care mi-a promis că mă va ajuta cu un împrumut pe care mi-a dorit-o și chiar a făcut, așa cum am promis, fără orice formă de întârziere, am avut îndoieli, dar nu am profitat niciodată de credință. Nu am crezut că există încă debitori de încredere până l-am întâlnit pe GEORGE WILLIAMS, care m-a ajutat cu adevărat cu creditul și mi-a schimbat viața în bine. Știu că există încă mulți creditori buni acolo, dar v-aș sfătui să încercați compania de credit GEORGE WILLIAMS, grija și înțelegerea acesteia. nu știți dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență sau doriți finanțare pentru proiectele dvs., așa că nu ezitați să îl contactați pe domnul GEORGE WILLIAMS,  Companie de împrumut, adresa sa de e-mail este ?(georgewilliamsloanfirm333@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  15. Salutare tuturor, sunt super entuziasmat azi. Am văzut comentarii de la oameni care primiseră deja un împrumut de la Sabinhelps@gmail.com și apoi am decis să mă înscriu pe baza recomandărilor lor. În urmă cu câteva ore, am confirmat un total de 10.000 de euro pe care îi solicitasem din propriul cont bancar. Aceasta este o veste cu adevărat grozavă și sfătuiesc pe oricine are nevoie de un împrumut real să depună o cerere prin e-mail: sabinhelps@gmail.com sau whatsapp-i la + 34 632 72 51 57

    RăspundețiȘtergere
  16. VESTI BUNE VESTI BUNE
    Aveți nevoie de un împrumut legitim, onest, de încredere și urgent? Căutarea dvs. de împrumut legitim se termină aici astăzi, deoarece suntem aici pentru a vă satisface nevoile financiare. Dacă vi s-a refuzat un împrumut de către bănci sau instituții financiare din orice motiv, nu vă mai faceți griji despre problemele dvs. financiare, deoarece suntem soluția pentru nenorocirea dvs. financiară. Am oferit miliarde (diferite valute) în împrumuturi de afaceri pentru peste 32.000 de proprietari de afaceri. Folosim propria noastră tehnologie de risc desemnată pentru a vă oferi împrumutul de afaceri potrivit, astfel încât să puteți crește treaba ta. oferim împrumuturi de toate tipurile cu o rată a dobânzii scăzută și, de asemenea, o durată pentru a rambursa împrumutul Aveți un credit prost? Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? sau crezi că este necesar să începi o nouă afacere? Aveți un proiect neterminat din cauza finanțării slabe? Ai nevoie de bani pentru a investi într-o specialitate care să te avantajeze? ISLAMIC REFINANCING LOAN COMPANY
    scopul este de a oferi servicii financiare profesionale excelente e_mail:[islamicrefinancing@gmail.com]

    RăspundețiȘtergere
  17. I had been dreaming about expanding my salon for years but I was not sure how to go about it until I came across Mike Harris the end of MAY. he helped me secure a loan of 300,000 EURO and now the work on my salon is underway contact this loan company for help this is there email via (servicepersoonlijke.aanbieding@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt Lydia veronika din Belgum, am solicitat un credit in suma de 9.000 euro si a fost aprobat la MICHEAL JOSE FINANCE HOME dupa 3 zile de la cererea mea, oricine cauta un imprumut legitim te-as trimite la aceasta firma sunt in fapt recunoscator pentru ajutorul pe care mi l-au dat. Puteți lua legătura cu el pentru mai multe informații Pe :infomichealfinanceltd@gmail.com sau WhatsApp: +14699724809

    RăspundețiȘtergere
  19. Bună ziua prietenilor, sunt foarte fericit astăzi, mi -am primit împrumutul de la Micheal Loan Ltd în contul meu cu succes pentru a -mi plăti facturile și a avea grijă de familia mea, dacă aveți nevoie și de un împrumut, nu ratați această ocazie pentru a -l trimite prin e -mail și Obțineți și dvs., contactați-i acum la (Infomichealfinanceltd@gmail.com) sau WhatsApp +1(469)972-4809. Noroc

    RăspundețiȘtergere
  20. Numele meu este doamna Patricia Kingsman. Suntem un nou creditor de credit legitim din 2023 și ne place să ajutăm orice organism care are nevoie de ajutor financiar, oferim de la 500.000,00 Euro și 5.000.000,00 Euro și acordăm și împrumuturi în euro peste aceasta, așa că dacă aveți nevoie de ajutor Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe: patriciakingsman.loans2016@gmail.com pentru ca tranzacția dvs. de împrumut să poată avea loc acum, veți fi cu împrumutul în următoarele 8 ore, este un transfer rapid și este sigur fără întârziere. Așa că e-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com dacă sunteți interesat

    E-mail:patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  21. Bună ziua tuturor

    Mă numesc Maria Gurau, sunt din România și locuiesc în orașul București. Am căutat un împrumut online și tot ce am primit sunt escroci, dar am găsit această companie de împrumut numită Patricia Kingsman și am văzut oameni online depunând mărturie despre există fapte bune, așa că m-am hotărât să încerc dacă voi fi fericit din nou, așa că am solicitat un împrumut de 350.000,00 euro, iar creditoarea doamna Patricia Kingsman m-a asigurat că în 8 ore împrumutul meu va fi în contul meu bancar, așa că astăzi așa cum eram. lucrând am văzut banca mea mi-a scris un mesaj că sunt niște fonduri de 350.000,00 euro în contul meu și îi mulțumesc Patriciei Kingsman pentru că este reală, așa că dacă aveți nevoie de vreun împrumut online, vă rugăm să nu vă lăsați înșelați, ca și mine, aplicați de la această companie pentru că ea este singura companie reală care acordă împrumut online. Adresa lor de e-mail este patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  22. Toate mulțumesc Patriciei Kingsman pentru că m-a ajutat cu împrumutul meu după ce a fost înșelat de 6 ori de oameni falși care pretind că sunt creditori de împrumuturi.

    Ma numesc Daniela Constantin, sunt din Romania si locuiesc in orasul Bucuresti. Acum o lună am căutat un împrumut online și am văzut pe internet diferiți împrumutători și cu câteva mărturii false și am aplicat de la ei și tot ce am primit au fost escroci, am aplicat mai mult de 6 companii și am fost înșelat până la capăt. Așa că am renunțat la speranță până am decis să verific din nou dacă voi găsi ajutor în timp ce căutam și m-am hotărât să caut o companie de împrumut legitimă. Am găsit această companie numită Patricia Kingsman. Am văzut o mulțime de mărturii despre care oamenii comentează. ea, dar pentru că am fost înșelat în mod individual, am crezut că este o înșelătorie, dar am făcut ceea ce mi sa cerut și am așteptat împrumutul meu și doamna Patricia Kingsman mi-a spus în mai puțin de 8 ore că vei fi cu împrumutul în siguranță, nu am crezut pentru că am crezut că este și o înșelătorie, așa că în ziua aceea era noapte în România și am dormit dimineața din cuib când m-am trezit, am primit o alertă de la banca mea că sunt bani în contul meu și imediat mi-am sunat banca pentru a confirma iar managerul băncii mi-a spus să vin imediat la bancă și m-am dus imediat banca s-a deschis, deoarece managerul băncii mi-a verificat contul, am văzut o sumă de 135.000,00 euro și i-am explicat managerului meu că am solicitat un împrumut online și banca mea. managerul a fost șocat dacă mai exista o companie de împrumut reală și legitimă online. Sunt atât de fericit, datorită Patriciei Kingsman, am decis să scriu pe internet pentru că am văzut alți oameni făcând-o și mărturisind despre această companie, de aceea postez acest mesaj online pentru oricine are nevoie de un împrumut, chiar dacă ați fost înșelat înainte de a aplica de la această companie și fiți siguri că această companie nu vă va dezamăgi. Salutările mele pentru oricine îmi citește mesajul și puteți contacta această companie prin e-mail patriciakingsman.loans2016@gmail.com, de asemenea, folosesc Whatsapp, numărul este +1 (575)385-0049. Încă o dată, saluturile mele pentru oricine îmi citește mesajul și mă rog să fiți fericit așa cum sunt astăzi cu această companie, deoarece aduc mai mulți oameni la această companie pentru a ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  23. Salutare tuturor sau oricine. Mă numesc Albert Demusca. Sunt din România. Am auzit despre această companie numită Patricia Kingsman că ajută oamenii cu împrumuturi din întreaga lume. Am fost odată căutat un împrumut online și am fost înșelat de 2 companii care a fost fals și după acel timp nu am crezut niciodată că o companie bună de împrumut ar putea veni de pe internet, am crezut că toate acestea sunt o fraudă până când am găsit această companie numită Patricia Kingsman, companie de împrumut, am găsit oameni care au mărturisit despre această companie și am fost surprins de ce nu am făcut-o. găsiți această companie la timp. Nu am crezut niciodată ce au spus oamenii despre companie până când am aplicat și am încercat, suma pe care o căutam a fost mare și pentru un imobil suma împrumutului era de 10,5 milioane de euro și așa am aplicat și doamna Patricia Kingsman a vorbit. pentru mine, dar din moment ce împrumutul meu a fost mare, a durat doar 15 ore pentru a-mi primi împrumutul, deoarece mi-au spus că serviciul de împrumut era de 8 ore pentru a primi împrumutul. Singurul lucru pe care mi-a spus să fac a fost să depun taxa de transfer bancar pe care banca urma să o folosească pentru a-mi transfera împrumutul în contul meu bancar, când mi-a spus că odată mi-a fost teamă că este o înșelătorie, dar i-am spus să-l dau. o încercare am depus taxa de transfer care a fost declarată și asta a fost tot ce am depus, uite în mai puțin de 15 ore, am primit un mesaj de la banca mea că suma de bani care era de 10,5 milioane de euro a fost creditată în contul meu bancar și totul despre banii, detaliile și de la cine veneau erau acolo, iată că Patricia Kingsman m-a ajutat când l-am văzut prima dată, am fost surprins că nu mi-am crezut niciodată ochilor, dar era adevărat. Așa că mi-am spus, deoarece alți oameni că compania a ajutat să depună mărturie despre faptele bune, lasă-mă să fac cauza mea pentru a nu mai vedea o companie de împrumut legitimă online în zilele noastre, așa că oricine de oriunde care are nevoie de un împrumut online fără a fi înșelat să aplice de la această companie. pentru că doar asta poate ajuta, am confirmat asta și este adevărat că sunt atât de fericit și știu că această companie va face pe alții mai fericiți decât mine. Puteți contacta această companie prin e-mail sau Whatsapp, dar am folosit Whatsapp pentru că a fost mai rapidă adresa de e-mail a companiei este patriciakingsman.loans2016@gmail.com și Whatsapp este +1 (575)385-0049. Mulțumesc tuturor, salutări de la Albert Demusca din România.

    RăspundețiȘtergere
  24. O zi buna tuturor de pe acest site

    Mă numesc Otrava Elisabeta, sunt din România și locuiesc în orașul București. Vreau să profit de această ocazie pentru a scrie pe internet despre doamna Patricia Kingsman acum câteva săptămâni, aveam nevoie de un împrumut și am fost înșelat în jur de 2.000 de euro de către creditori falși, așa că Într-o zi am decis să caut din nou un împrumut, deoarece împrumutul era foarte important pentru afacerea mea, apoi am găsit-o pe doamna Patricia Kingsman și am văzut atât de mulți oameni care au mărturisit despre compania ei și nu eram sigur că împrumutul ei era legal, dar am decis să-l acord. o încercare și am aplicat pentru o sumă de împrumut de 750.000,00 euro ea mi-a spus tot ce trebuie să fac, inclusiv o taxă pe care trebuie să o depun la început, am crezut că este o înșelătorie, dar am încercat, pentru că am văzut că oamenii au depus mărturie despre binele ei. fapte că este foarte amabilă și de ajutor, așa că atunci când am depus banii necesari pentru împrumutul meu, ea m-a asigurat că îmi voi primi împrumutul în mai puțin de 8 ore sau cel târziu 8 ore în contul meu bancar, am spus bine și am așteptat chiar ieri. am primit un mesaj de la banca mea că am fost creditat cu o sumă de 750.000,00 euro în contul meu bancar, așa că am contactat-o și i-am spus despre asta și a fost fericită că mi-am primit împrumutul. Și îmi promit că oricine m-a ajutat îi voi împărtăși numele pe internet, de mare ajutor. Așa că oricine din România sau din întreaga lume, dacă aveți nevoie de un împrumut legitim, o contactați pe doamna Patricia Kingsman pentru că este legitimă și acum știu chiar dacă există oameni falși care se pregătesc la împrumutătorul doamnei Patricia Kingsman este trimis de Dumnezeu. Oricine are nevoie de un împrumut rapid, o contactează prin Whatsapp sau prin e-mail, dar eu am contactat-o prin Whatsapp, deoarece este mai rapid. Numărul Whatsapp este +1 (575)385-0049, iar adresa de e-mail a companiei este patriciakingsman.loans2016@gmail.com. Mulțumesc și felicitări tuturor celor care mi-au citit mesajul.

    RăspundețiȘtergere
  25. Bună ziua și bun venit la Spotcap Global Financial Services, Numele meu este Claudia Klein, sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Ofer tot felul de servicii de creditare

    Ai mare nevoie de consolidare financiară? Ai nevoie de un împrumut pentru diverse scopuri? dacă răspunsul dvs. este da, vă voi sfătui să contactați firma mea prin | spotcapglobalservices@gmail.com | sau trimiteți un mesaj pe WhatsApp prin: +31642117819 | și aveți un împrumut în contul dvs. în 24 de ore, deoarece oferim Servicii excelente de împrumut în întreaga lume.

    Oferim tot felul de servicii de împrumut (împrumut personal, împrumut de afaceri și multe altele), oferim atât împrumuturi pe termen lung, cât și pe termen scurt și, de asemenea, puteți împrumuta până la 15 milioane de euro și acordăm împrumuturi la o dobândă mică de 3% pe an. Compania mea vă va ajuta să atingeți o varietate de obiective cu o gamă largă de produse de împrumut.

    Recunosc faptul că obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au probleme financiare și au nevoie de soluții pentru aceasta, multor oameni le este atât de dificil să obțină un împrumut de capital de la băncile locale sau alte instituții financiare din cauza rata mare a dobânzii, garanții insuficiente, raportul datorie/venit, scor scăzut de credit sau orice alte motive

    Gata cu timpii de așteptare sau vizite stresante la bancă. Serviciul nostru este disponibil 24/7 - puteți obține un împrumut și puteți finaliza tranzacțiile oricând și oriunde aveți nevoie

    Oferim servicii de împrumut de clasă mondială 24 de ore. Pentru întrebări / întrebări? - Trimite un e-mail către | spotcapglobalservices@gmail.com | sau trimiteți un mesaj pe WhatsApp prin: +31642117819 | & Primiți un răspuns imediat

    Familia, prietenii și colegii tăi nu trebuie să știe că nu dispuneți de numerar, doar scrieți-ne și veți primi un împrumut.

    Libertatea ta financiară este în mâinile tale!!

    RăspundețiȘtergere